Самостійне заняття №1: Тема заняття 1.2. Догляд за речами домашнього вжитку, одягом та взуттям  

 Самостійне заняття №2: Тема заняття 1.3 Розробка проекту кухні

 Самостійне заняття №3: Тема заняття 1.4. Планування та благоустрій садиби та присадибної ділянки

 Самостійне заняття №4: Тема заняття 1.5. Економне ведення присадибного господарства. Використання відходів присадибного господарства. Дотримання вимог щодо охорони природного середовища

 Самостійне заняття №5: Тема заняття 1.6. Історичний аспект харчування

 Самостійне заняття №6: Тема заняття 1.7. Значення режиму харчування для здоров’я людини

 Самостійне заняття №7: Тема заняття 1.8. Їжа та здоров’я людини. Українська національна кухня

 Самостійне заняття №8: Тема заняття 1.9 Сервірування столу: щоденне, святкове. Гігієна приймання їжі. Правила поведінки за столом

 Самостійне заняття №9: Тема заняття 1.10. Зберігання харчових продуктів. Значення заготівлі та зберігання харчових продуктів. Способи зберігання. Збереження овочів та фруктів у свіжому вигляді. Основний запас продуктів для дому

 Самостійне заняття №10: Тема заняття 2.1. Бюджет сім’ї

 Самостійне заняття №11: Тема заняття 2.3. Сімейні ресурси та заощадження

 Самостійне заняття №12: Тема заняття 2.4. Споживачі та їх інтереси

 Самостійне заняття №13: Тема заняття 2.5. Права і обов’язки споживачів. Закон України «Про захист прав споживачів»

 Самостійне заняття №14: Тема заняття 2.6. Споживач і грошові розрахунки

 Самостійне заняття №15: Тема заняття 2.7 Історичний розвиток поглядів на сім’ю та шлюб. Закон і сім’я

 Самостійне заняття №16: Тема заняття 2.10. Неблагополучна сім’я. Типи неблагополучних родин