Самостійна робота №1: Догляд за речами домашнього вжитку, одягом та взуттям. 

Самостійна робота №2:  Планування та благоустрій садиби та присадибної ділянки. 

Самостійна робота №3: Економне ведення присадибного господарства. Використання відходів присадибного господарства. Дотримання вимог щодо охорони природного середовища. 

Самостійна робота №4: Значення режиму харчування для здоров’я людини. 

Самостійна робота №5: Їжа та здоров’я людини. Українська національна кухня. Складання меню.

Самостійна робота №6: Сервірування столу: щоденне, святкове. Гігієна приймання їжі. Правила поведінки за столом. 

Самостійна робота №7: Зберігання харчових продуктів. Значення заготівлі та зберігання харчових продуктів. Способи зберігання. Збереження овочів та фруктів у свіжому вигляді. Основний запас продуктів для дому.

Самостійна робота №8: Бюджет сім’ї. 

Самостійна робота №9: Сімейні ресурси та заощадження. 

Самостійна робота №10:  Споживачі та їх інтереси. 

Самостійна робота №11: Права та обов’язки споживачів. Закон України «Про захист прав споживачів». 

Самостійна робота №12: Споживач та грошові розрахунки. 

Самостійна робота №13-14: Педагогіка сімейних відносин. Психологічний клімат в сім’ї. Ознайомлення з основами законодавства України про шлюб та сім’ю. 

Самостійна робота №15: Неблагополучні сім’ї. Типи неблагополучних родин.